Allainz Logo
28.04.2015
„Manje je više“
Muzej za zaljubljenike u automobile
Arhitektura

Staklenik kao restoran: De Kas Restaurant, Amsterdam

Kad je riječ o restoranima, u zadnje se vrijeme može pronaći mnoštvo kreativnih ideja i odličnih koncepata identiteta restorana diljem…

Objavio/la Arhitektonske Razglednice

Kad je riječ o restoranima, u zadnje se vrijeme može pronaći mnoštvo kreativnih ideja i odličnih koncepata identiteta restorana diljem svijeta. Neki od njih svjetski su poznati, neki ne. Pa evo jedan za kojeg osobno nisam znala donedavno, a osvojio me na prvi pogled.

De Kas je jedinstven koncept restorana u stakleniku u Amsterdamu, u parku Frankendael, blizu stanice Amstel na jugoistočnoj strani grada. Poznat je po svježim sastojcima koja se koriste u jelima: sami sade vlastito bilje i povrće. Razumljivo, cijene nisu najjeftinije, ali najviše su kvalitete.

   by  @boetter 
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  @boetter 

Restoran je smješten u staklu i visok 8 metara s predivnim pogledom na okolinu. Noću se posebno ističe u zelenilu okoline u kojoj se nalazi. Interijer je dizajniran s posebnom pažnjom, a kreativnost i predanost poslu može se vidjeti već iz njihove internetske stranice: www.restaurantdekas.nl. Cijela je priča jednostavna, jasna, smislena, elegantna, moderna i odmjerena. Svi su elementi točno na mjestu.

S obzirom na popularnost restorana, preporučuje se uvijek prije dolaska napraviti rezervaciju. Restoran je otvoren za grupne rezervacije, sastanke, seminare i druge razne grupne dolaske. Organiziraju se vjenčanja i postoji prostor za svadbene ceremonije ili bilo koji drugi tip organizacije za veću skupinu ljudi.

Ukratko – potpuno drugačiji restoran u staklu sa zdravim jelovnikom. Svijet definitivno treba više takvih.

   by  @boetter 
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  @boetter 
   by  @boetter 
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  @boetter 
Share: