Allainz Logo
20.05.2015
Arhitektura od drva i kartona
Zazelenite svoj dom - vertikalno
Lifestyle

Aston Martin: Priča o jurilici najpoznatijeg filmskog agenta

Posljednjih dana svijet filma bruji viješću o najavljenom 24. filmu iz kolekcije James Bonda: „Spectre”, s centrom pažnje upravo na…

Objavio/la Arhitektonske Razglednice

Posljednjih dana svijet filma bruji viješću o najavljenom 24. filmu iz kolekcije James Bonda: „Spectre”, s centrom pažnje upravo na agentovoj novoj jurilici – Aston Martin DB10 model je razvijen posebno za film. Prestižni automobili s potpisom ovog britanskog proizvođača kroz povijest su bili i ostali posebni zbog kombinacije luksuza, elegancije i sportskog dizajna, snažnog brenda i vizualne identifikacije koje prate Aston Martin već preko sto godina.

Osobno sam od svih luksuznih automobila iz prestižne kategorije uvijek favorizirala upravo Aston Martin. Ima nešto u tom dizajnu što je posebnije od ostalih. Stoga, kad sam saznala za ekskluzivno predstavljanje novog modela za Bondovu jurilicu u novom nastavku, odlučila sam iskoristiti priliku i posvetiti pokoju riječ omiljenom automobilu.

    by  raneko 
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  raneko 

Ukratko o povijesti

Aston Martin osnovan je 1913. godine, a iz proizvodnje su prvi automobili izašli 1922. za potrebe automobilskih natjecanja. Burne godine za vrijeme raznih povijesnih neprilika rezultirale su 1950. proizvodnjom prvog poznatijeg modela, DB2. Drugačiji od svih, Aston je vrlo brzo stekao popularnost među luksuznim automobilima. Godine 2003. predstavljen je model DB9 i sva se proizvodnja iz tvornice u Newport Pagnellu seli u Gaydon, mjesto gdje je osnovana prva tvornica još davne 1913.

Automobil koji vozi James Bond

Za ovu marku automobila neraskidivo je vezan Agent 007: još od davne 1964., u filmu „Goldfinger” James Bond je vozio model DB5 koji je do danas ostao pravi automobilski klasik proizveden u samo nešto više od 1000 primjeraka. Danas takvi dostižu rekordne cijene u stotinama tisuća dolara, a originalni primjerak iz filma još je prije 30-ak godina prodan na aukciji za nešto manje od 300 000 dolara. Zamislite koliko bi samo koštao danas… neprocjenjivo.

   by  Raoul Luoar 
Creative Commons Creative Commons Attribution 2.0 Generic License   by  Raoul Luoar 

Ikona filma i automobilske industrije

Još od premijere u Goldfingeru… drugi glumci – priča ista, Aston i 007. Osim vrhunskih sportskih performansi, Bondovi su automobili uvijek bili posebno opremljeni špijunskim alatima, a izuzev DB5, izrazito je poznat postao i model Vanquish iz 2002. S godinama proizvodnje, automobili su zadržali i razvijali eleganciju i profinjenost, koja je u kombinaciji sa zvjerskim sportskim performansama uvijek zauzimala posebno mjesto u srcu svih fanova agenta 007, ali i ljubitelja automobila.

   by  Minhimalism 

Creative Commons Creative Commons Attribution-No Derivative Works 2.0 Generic License   by  Minhimalism 

Svih će 10-ak primjeraka novog modela bit će korišteno za potrebe snimanja, tako da je teško za očekivati da ćemo vidjeti agresivne moderne linije najnovijeg Astonovog dizajna na ulicama. Ostavljamo vas bar da pogledate ukratko najavu dok u punom sjaju ne zablista u kadrovima najnovijeg Bonda.

Share: