Allainz Logo

O nama

Arhitektonske razglednice nastale su kao ideja da se arhitektura kao umjetnost približi ljudima. Arhitektura je umjetnost prisutna posvuda oko nas, čini naš životni prostor. Uz nju se usko vežu sve teme sličnih područja – dizajna, mode, interijera…

A kako je arhitektura zapravo namijenjena malom, običnom čovjeku, zbog kojeg arhitektura i postoji, svaka ulica, drvo i klupa, svaki sadržaj, odraz je čovjeka, i on je odraz njih. Stoga je čovjek uvijek u centru promišljanja svakog arhitekta i polazišna točka svakog njegovog rada.

Tako će postovi koje pišemo bit će vezani za arhitektru, dizajn i lifestyle općenito, donoseći zanimljivosti, savjete i naša razmišljanja o ovim temama.

Pišite nam!

Otvaramo vrata svima onima koji bi željeli na neki način sudjelovati ili nam dati prijedloge.


Ljepota je posvuda oko nas, u bojama, svjetlu, šarenom lišću, zrakama sunca, sjenama, jutarnjoj šalici kave... Treba je samo vidjeti... Mi smo odlučili uzeti papir i olovku i početi pisati o svemu što primjetimo i što nas inspirira u okolini koja nas okružuje.

DIZAJN

˝Dizajn nije stvaranje ljepote, ljepota dolazi od izbora, afiniteta, integracije, ljubavi.˝
Louis Kahn

ARHITEKTURA

˝Jedina je njena funkcija da pravi ljudima predispoziciju za sreću. (…)˝
Dinko Kovačić

UMJETNOST

˝Prava umjetnost je prije svega ona koja u nama pomakne kakvu osjećajnu žicu, ona koja nas uznemiri u najintimnijim osjećajima.˝
Ingmar Bergman

LIFESTYLE

˝Život – to je umjetnost da se u svemu nađe ljepota i radost.˝
Maksim Gorki