Allainz Logo
15.01.2015
Sparkling: Svijet u mjehurićima od sapunice
Gdje kamen dotiče nebo…
ArhitekturaDizajnInterijerNamještaj

Congo bar na Žnjanu: dizajn koji osvaja

Split, grad u kojem je ispijanje kave kult i tradicija, odnedavno je dobio još jednu „štaciju“ za slavljenje ovog uzvišenog…

Objavio/la Arhitektonske Razglednice

Split, grad u kojem je ispijanje kave kult i tradicija, odnedavno je dobio još jednu „štaciju“ za slavljenje ovog uzvišenog užitka. Congo bar na Žnjanu savršeni je spoj svih potrebnih faktora – sunca, mora, vrhunske kave i ugodnog prostora.

congo   congo

congo

Posebno nas je oduševio, pogađate, interijer. Ukusi su različiti i naravno subjektivni, ali sigurno ćete se složiti da je od vanjskog izgleda kafića koji vas prvi dočeka, preko interijera i namještaja kad uđete pa sve do šalice vaše kave, Congo jedna lijepa zaokružena priča, a svoj dizajn i izgled može zahvaliti projektnom uredu Quadrum.

congo   congo

congo   congo06

S prilazne, sjeverne strane, kompaktan i jednostavan oblik kafića obojen je u sivo i razbijen s nekoliko ploha drvene teksture i plohom ulaznih vrata. Prolaskom kroz vrata dočeka vas potpuno druga priča – iza vas ostaje zid s policom s vinima, velikim printom i zanimljivim citatima, a ispred vas svijetao interijer s gotovo neuočljivim staklom, kao da niste u zatvorenom prostoru… Drvo i jednostavni oblici bijele i crvene plastike, rasvjeta s minimalnim detaljima, lagani lusteri, fotelje s velikim jastucima i stolovi na kotačićima izrađeni po narudžbi, neodoljiv su poziv na udobno „guštanje“ na suncu.

congo

Čini se kako je Congo uspio materijalizirati sam pojam i ritual ispijanja kave na najbolji mogući način te isključiti postojanje vremena i stvarnog svijeta pogledom na sunce i horizont… Nećemo duljiti… ostavljamo vas da uživate u fotkama!

congo19

congo

congo12a

Share: